• info@geefjemobiel.nl

08-02-2013

Streefbedrag: €3.000,-

De Sjaak Pach stichting staat voor vakanties voor het lichamelijk gehandicapte kind en organiseert korte (boot)vakanties. De reizen duren zes dagen. Tijdens de tocht worden diverse bestemmingen aangedaan. Op de standplaatsen worden bijzondere avonden georganiseerd. Er is voldoende ondersteuning aanwezig, zoals een medisch team, een keuken- en zaalteam, een nachtdienst en een recreatieteam zijn continu actief.

Oprichting
De stichting is opgericht in het jaar 1982 als Stichting Vakantie voor het Lichamelijk Gehandicapte Kind. Initiatiefnemer was de Heldenaar Sjaak Pach. Hij bemerkte dat een vakantie voor een rolstoelgebonden kind vele problemen met zich meebracht. Door allerlei acties wist hij het benodigde bedrag bijeen te brengen en in de zomer van 1982 vertrok hij voor de eerste maal op vakantie met 40 lichamelijk gehandicapte kinderen. het werd een succesvolle vakantie. Door de enorme inzet van Sjaak pach en zijn medewerkers konden er sindsdien elk jaar weer enkele vakantiereizen georganiseerd worden. In de loop der jaren hebben honderden lichamelijk gehandicapte kinderen en jongeren genoten van een onvergetelijke vakantie. In het najaar van 1989 overleed Sjaak Pach.

Ter ere van zijn werk en zijn onvermoeibare inzet, werd besloten de naam van de stichting te wijzigen in Sjaak Pach Stichting, Vakantie voor het lichamelijk gehandicapte kind. Onder deze nieuwe naam worden elk jaar vaarvakanties georganiseerd.

Elk jaar weer kunnen we rekenen op een grote groep vrijwilligers die er zorg voor dragen dat alle deelnemers een geweldige vakantieweek hebben. Een deelnemer wordt gedurende de hele week begeleidt door één vaste vrijwilliger.

Wil je het werk van de Sjaak Pach Stichting Steunen?
Doneer je oude mobiel. Meer informatie over de inzamelactie is terug te vinden op www.pachstichting.nl

Je kan je oude telefoon opsturen naar het volgende adres:
Sjaak Pach Stichting
t.a.v. Secretariaat
Wierbalg 1748
1788 TX JULIANADORP

Comments are closed.

Uitgelicht
Lever je mobiele telefoon in voor de Brandwonden Stichting!
Jaarlijks vallen er nog steeds veel slachtoffers door brand. Collecte is nog steeds de belangrijkste inkomstenbron voor de Brandwonden Stichting en daar kunnen wij aan meehelpen.
Iedereen heeft thuis wel oude mobieltje(s) liggen. Lever ze in voor het goede doel en ons milieu! Hoe langer je ze laat liggen hoe minder ze opbrengen!
Op iedere kazerne in de Veiligheidsregio Haaglanden komt bij de receptie of bevelvoerderskamer een kartonnen inzameling box te staan. Voor ieder mobieltje dat is ingeleverd krijgen wij geld. Met dit geld kunnen wij dan een donatie doen aan de Brandwonden Stichting! De actie start in de eerste week van september en zal eindigen op 31 oktober.

Geefjemobiel bij RTL4
Geefjemobiel.nl heeft weer een leuk nieuwtje. Voor het programma “Wist je dat?” van RTL 4 heeft Geefjemobiel.nl meegewerkt aan een item over duurzaam (her)gebruik en recycling van mobiele telefoons. Ben je benieuwd naar het item, dan kan je het bekijken op de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=LjKpj8EqpmE

Ook een 'Grote Inzameldag' organiseren?!
Subsidies worden teruggeschroefd en inkomsten lopen terug. Daarom biedt GEEF JE MOBIEL stichtingen en verenigingen de mogelijkheid om een inzameldag te organiseren en geld op te halen voor hun organisatie. Gebruikte mobieltjes, oude elektronische apparatuur, PC's en randapparatuur en lege inkt cartridges;
het brengt allemaal geld op!

Een inzameldag wordt door GEEF JE MOBIEL ondersteund, zodat je in korte tijd en zonder al teveel inspanning een bedrag op kan halen voor je club. Door de actie te promoten via Facebook,  Twitter en je eigen website, worden alle leden in het netwerk betrokken bij het inzamel evenement. Enkele stichtingen en verenigingen, waaronder voetbalclub KSD-Marine uit Den Haag, gingen je al voor!

Voor het organiseren van een inzameldag kan je per e-mail contact met ons opnemen via info@geefjemobiel.nl.
Volg ons op Twitter @geefjemobiel