• info@geefjemobiel.nl

06-11-2012

Onderzoekers verbonden aan de Yale University in de Verenigde Staten publiceerden onlangs een artikel waarin ze oproepen tot het op grote(re) schaal recyclen van consumenten elektronica.

In het artikel pleiten ze voor internationale regelgeving die ervoor moet zorgen dat producenten, desnoods gedwongen, overgaan tot het recyclen van bijvoorbeeld smartphones, camera’s en tv’s. Deze producten bevatten kleine hoeveelheden zeldzame aardmetalen. Voorbeelden van speciale edelmetalen zijn: indium, gallium en germanium. Indium wordt momenteel bijvoorbeeld gebruikt voor de productie van touche-screens (aanraakschermen) en tft-panelen.

Doordat de hoeveelheden per product klein zijn en er elektronica nog slechts in beperkte mate gerecycled wordt, kiezen zij in veel gevallen voor het delven van deze grondstoffen. Indien er wordt gekozen voor recycling, kan er in grote mate energie worden bespaard bij de productie van elektronica. Naar schatting kan het energieverbruik met factor 10 of 20 verminderd worden. Wetgeving moet er voor zorgen dat producenten op zoek gaan naar nieuwe recyclingtechnieken die tot deze energiebesparing moet leiden. (bron: Science)

Comments are closed.

Uitgelicht
Lever je mobiele telefoon in voor de Brandwonden Stichting!
Jaarlijks vallen er nog steeds veel slachtoffers door brand. Collecte is nog steeds de belangrijkste inkomstenbron voor de Brandwonden Stichting en daar kunnen wij aan meehelpen.
Iedereen heeft thuis wel oude mobieltje(s) liggen. Lever ze in voor het goede doel en ons milieu! Hoe langer je ze laat liggen hoe minder ze opbrengen!
Op iedere kazerne in de Veiligheidsregio Haaglanden komt bij de receptie of bevelvoerderskamer een kartonnen inzameling box te staan. Voor ieder mobieltje dat is ingeleverd krijgen wij geld. Met dit geld kunnen wij dan een donatie doen aan de Brandwonden Stichting! De actie start in de eerste week van september en zal eindigen op 31 oktober.

Geefjemobiel bij RTL4
Geefjemobiel.nl heeft weer een leuk nieuwtje. Voor het programma “Wist je dat?” van RTL 4 heeft Geefjemobiel.nl meegewerkt aan een item over duurzaam (her)gebruik en recycling van mobiele telefoons. Ben je benieuwd naar het item, dan kan je het bekijken op de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=LjKpj8EqpmE

Ook een 'Grote Inzameldag' organiseren?!
Subsidies worden teruggeschroefd en inkomsten lopen terug. Daarom biedt GEEF JE MOBIEL stichtingen en verenigingen de mogelijkheid om een inzameldag te organiseren en geld op te halen voor hun organisatie. Gebruikte mobieltjes, oude elektronische apparatuur, PC's en randapparatuur en lege inkt cartridges;
het brengt allemaal geld op!

Een inzameldag wordt door GEEF JE MOBIEL ondersteund, zodat je in korte tijd en zonder al teveel inspanning een bedrag op kan halen voor je club. Door de actie te promoten via Facebook,  Twitter en je eigen website, worden alle leden in het netwerk betrokken bij het inzamel evenement. Enkele stichtingen en verenigingen, waaronder voetbalclub KSD-Marine uit Den Haag, gingen je al voor!

Voor het organiseren van een inzameldag kan je per e-mail contact met ons opnemen via info@geefjemobiel.nl.
Volg ons op Twitter @geefjemobiel