• info@geefjemobiel.nl

05-10-2012

Inzamelen 2.0 is het genereren van (extra) inkomsten op een duurzame manier. Daarbij levert de inzamelaar of de begunstigde een inspanning door het organiseren van een inzamelingsactie en krijgt het iets terug in de vorm van gelden of middelen.

Deze zienswijze is niets nieuws. In het recente verleden werden door (sport)verenigingen of stichtingen oude kranten of statiegeld (plastic flessen) ingezameld en kregen ze voor deze vaak grote inspanning, een bescheiden vergoeding. Het inzamelen van oude mobiele telefoons is de moderne vervanger van dit fenomeen. Er liggen in de Nederlandse huishoudens miljoenen oude mobiele toestellen, waarvan slechts een laag percentage wordt ingeleverd voor recycling. Jaarlijks worden ook enkele miljoenen nieuwe mobiele telefoons in gebruik genomen, waardoor dit aantal de komende jaren zal toenemen.

Het inzamelingsprogramma van GEEF JE MOBIEL speelt hierop in en gelooft daarbij in de kracht van het netwerk en de achterban van stichtingen en verenigingen. Initiatiefnemer Peter Velthuijsen aan het woord: ‘Stichtingen en verenigingen moeten de komende jaren financieel gezien steeds meer inleveren en op eigen benen staan. Dit vraagt voor veel van dit type organisaties een grote inspanning, terwijl ze vaak niet beschikken over de nodige kennis en knowhow op dit vlak. Daarnaast beschikken ze in de meeste gevallen niet over de (financiële) middelen om fondsen te werven. Met GEEF JE MOBIEL kunnen wij deze organisaties hierin ondersteunen en helpen we hen bij het mobiliseren en enthousiasmeren van hun achterban. De uiteindelijke opbrengst voor een gemiddelde (sport)vereniging of stichting kan aanzienlijk oplopen wanneer de particuliere en zakelijke achterban ook een bijdrage levert aan de inzamelingsactie. Een win-win-situatie, want ook het milieu profiteert hiervan mee.

GEEF JE MOBIEL is een initiatief van Stichting Erizo. Stichting Erizo ondersteunt stichtingen, verenigingen en particuliere initiatieven bij het werven van fondsen en helpt bedrijven bij het invullen van hun MVO-beleid of social return. De stichting beschikt over kennis en expertise vanuit het ondernemerschap, de goede doelen sector en zakelijke dienstverlening.

Comments are closed.

Uitgelicht
Lever je mobiele telefoon in voor de Brandwonden Stichting!
Jaarlijks vallen er nog steeds veel slachtoffers door brand. Collecte is nog steeds de belangrijkste inkomstenbron voor de Brandwonden Stichting en daar kunnen wij aan meehelpen.
Iedereen heeft thuis wel oude mobieltje(s) liggen. Lever ze in voor het goede doel en ons milieu! Hoe langer je ze laat liggen hoe minder ze opbrengen!
Op iedere kazerne in de Veiligheidsregio Haaglanden komt bij de receptie of bevelvoerderskamer een kartonnen inzameling box te staan. Voor ieder mobieltje dat is ingeleverd krijgen wij geld. Met dit geld kunnen wij dan een donatie doen aan de Brandwonden Stichting! De actie start in de eerste week van september en zal eindigen op 31 oktober.

Geefjemobiel bij RTL4
Geefjemobiel.nl heeft weer een leuk nieuwtje. Voor het programma “Wist je dat?” van RTL 4 heeft Geefjemobiel.nl meegewerkt aan een item over duurzaam (her)gebruik en recycling van mobiele telefoons. Ben je benieuwd naar het item, dan kan je het bekijken op de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=LjKpj8EqpmE

Ook een 'Grote Inzameldag' organiseren?!
Subsidies worden teruggeschroefd en inkomsten lopen terug. Daarom biedt GEEF JE MOBIEL stichtingen en verenigingen de mogelijkheid om een inzameldag te organiseren en geld op te halen voor hun organisatie. Gebruikte mobieltjes, oude elektronische apparatuur, PC's en randapparatuur en lege inkt cartridges;
het brengt allemaal geld op!

Een inzameldag wordt door GEEF JE MOBIEL ondersteund, zodat je in korte tijd en zonder al teveel inspanning een bedrag op kan halen voor je club. Door de actie te promoten via Facebook,  Twitter en je eigen website, worden alle leden in het netwerk betrokken bij het inzamel evenement. Enkele stichtingen en verenigingen, waaronder voetbalclub KSD-Marine uit Den Haag, gingen je al voor!

Voor het organiseren van een inzameldag kan je per e-mail contact met ons opnemen via info@geefjemobiel.nl.
Volg ons op Twitter @geefjemobiel