• info@geefjemobiel.nl

08-11-2012

Tijdens een reis door Indonesië kwam dhr. Jan Leunissen in contact met de lokale bevolking, woonachtig in de kampongs (dorpen). Wat hem aan de leefomgeving opviel was de achterstand in kennis en behuizing.

Eenvoud is best goed, maar deze dorpen hebben geen elektriciteit en/of waterleiding en zijn dus aangewezen op de putten of rivieren voor drinkwater en om in te baden. Vele kinderen kunnen niet naar school, omdat er geen geld voor is. Vooral meisjes zijn hier de dupe van, want zij worden vooral ingezet voor allerhande klusjes in en om het huishouden.

Op persoonlijke titel zet hij zich in voor het lot van de kinderen op Lombok door geld op te halen en hen een kans te geven. De afgelopen 7 jaar is hij hier in gesteund door vrienden, kennissen en de plaatselijke voetbalvereniging in zijn woonplaats Waddinxveen. Met de opbrengst worden kinderen geholpen aan medicijnen en basisvoorzieningen als kleding en schoolattributen.

Alle steun is welkom en dat kan nu ook door uw oude mobiele telefoon(s) te doneren aan de kinderen in Lombok. Dank voor uw bijdrage! Een vriendelijke groet en een terima kassi banjak dari namens Dhr Jan Leunissen uit Waddinxveen.

 

 

Comments are closed.

Uitgelicht
Lever je mobiele telefoon in voor de Brandwonden Stichting!
Jaarlijks vallen er nog steeds veel slachtoffers door brand. Collecte is nog steeds de belangrijkste inkomstenbron voor de Brandwonden Stichting en daar kunnen wij aan meehelpen.
Iedereen heeft thuis wel oude mobieltje(s) liggen. Lever ze in voor het goede doel en ons milieu! Hoe langer je ze laat liggen hoe minder ze opbrengen!
Op iedere kazerne in de Veiligheidsregio Haaglanden komt bij de receptie of bevelvoerderskamer een kartonnen inzameling box te staan. Voor ieder mobieltje dat is ingeleverd krijgen wij geld. Met dit geld kunnen wij dan een donatie doen aan de Brandwonden Stichting! De actie start in de eerste week van september en zal eindigen op 31 oktober.

Geefjemobiel bij RTL4
Geefjemobiel.nl heeft weer een leuk nieuwtje. Voor het programma “Wist je dat?” van RTL 4 heeft Geefjemobiel.nl meegewerkt aan een item over duurzaam (her)gebruik en recycling van mobiele telefoons. Ben je benieuwd naar het item, dan kan je het bekijken op de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=LjKpj8EqpmE

Ook een 'Grote Inzameldag' organiseren?!
Subsidies worden teruggeschroefd en inkomsten lopen terug. Daarom biedt GEEF JE MOBIEL stichtingen en verenigingen de mogelijkheid om een inzameldag te organiseren en geld op te halen voor hun organisatie. Gebruikte mobieltjes, oude elektronische apparatuur, PC's en randapparatuur en lege inkt cartridges;
het brengt allemaal geld op!

Een inzameldag wordt door GEEF JE MOBIEL ondersteund, zodat je in korte tijd en zonder al teveel inspanning een bedrag op kan halen voor je club. Door de actie te promoten via Facebook,  Twitter en je eigen website, worden alle leden in het netwerk betrokken bij het inzamel evenement. Enkele stichtingen en verenigingen, waaronder voetbalclub KSD-Marine uit Den Haag, gingen je al voor!

Voor het organiseren van een inzameldag kan je per e-mail contact met ons opnemen via info@geefjemobiel.nl.
Volg ons op Twitter @geefjemobiel