• info@geefjemobiel.nl

09-11-2012

Creciendo Unidos betekent ‘samen opgroeien’ en is de naam van een opvangcentrum voor werkende straatkinderen in Bogotá, Colombia. 

De afgelopen jaren had Colombia te maken met een economische recessie als gevolg van de al jaren heersende burgeroorlog. Dit leidde tot  een grote stroom vluchtelingen naar de hoofdstad Bogotá. Een grote groep kinderen uit één van de armere wijken van Bogotá gaat niet naar school. In plaats daarvan werken zij als straatverkoper of sjouwer. Zo komen zij in contact met drugs, geweld en criminaliteit of worden geronseld door de paramilitairen of de guerrilla.

Wat doet Creciendo Unidos ?
Creciendo Unidos biedt scholing, vakopleiding en begeleiding aan jonge, werkende straatkinderen waardoor ze hun kansen in de toekomst vergroten. Ook zet de organisatie zich in om sociale problemen  tegen te gaan, zoals bendevorming, drugsverslaving, alcoholisme en geweld. Bij de organisatie werken psychologen, pedagogen en vakdocenten, een aantal van hen afkomstig uit de doel­groep.

Wat houdt het project in?
Het opvangcentrum Creciendo Unidos in Colombia biedt scholing en een vakopleiding  aan jonge, werkende straatkinderen in Bogotá. De organisatie wil de komende 3 jaar aan 65 werkende kinderen een vakopleiding bieden en aan 35 kinderen  van negen tot twaalf jaar bijscholing geven met het doel hen aan te kunnen doen sluiten in het reguliere onderwijs.  Wereldkinderen ondersteunt Creciendo Unidos bij de realisatie van deze twee programma´s met het doel  jonge werkende kinderen de mogelijkheid te geven op een menswaardige wijze in hun eigen onderhoud te  kunnen voorzien. Een diploma, meer kansen en een toekomst.

Steun dit project en stuur je oude mobiele telefoon(s) gratis op onder vermelding van deze actie.

Comments are closed.

Uitgelicht
Lever je mobiele telefoon in voor de Brandwonden Stichting!
Jaarlijks vallen er nog steeds veel slachtoffers door brand. Collecte is nog steeds de belangrijkste inkomstenbron voor de Brandwonden Stichting en daar kunnen wij aan meehelpen.
Iedereen heeft thuis wel oude mobieltje(s) liggen. Lever ze in voor het goede doel en ons milieu! Hoe langer je ze laat liggen hoe minder ze opbrengen!
Op iedere kazerne in de Veiligheidsregio Haaglanden komt bij de receptie of bevelvoerderskamer een kartonnen inzameling box te staan. Voor ieder mobieltje dat is ingeleverd krijgen wij geld. Met dit geld kunnen wij dan een donatie doen aan de Brandwonden Stichting! De actie start in de eerste week van september en zal eindigen op 31 oktober.

Geefjemobiel bij RTL4
Geefjemobiel.nl heeft weer een leuk nieuwtje. Voor het programma “Wist je dat?” van RTL 4 heeft Geefjemobiel.nl meegewerkt aan een item over duurzaam (her)gebruik en recycling van mobiele telefoons. Ben je benieuwd naar het item, dan kan je het bekijken op de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=LjKpj8EqpmE

Ook een 'Grote Inzameldag' organiseren?!
Subsidies worden teruggeschroefd en inkomsten lopen terug. Daarom biedt GEEF JE MOBIEL stichtingen en verenigingen de mogelijkheid om een inzameldag te organiseren en geld op te halen voor hun organisatie. Gebruikte mobieltjes, oude elektronische apparatuur, PC's en randapparatuur en lege inkt cartridges;
het brengt allemaal geld op!

Een inzameldag wordt door GEEF JE MOBIEL ondersteund, zodat je in korte tijd en zonder al teveel inspanning een bedrag op kan halen voor je club. Door de actie te promoten via Facebook,  Twitter en je eigen website, worden alle leden in het netwerk betrokken bij het inzamel evenement. Enkele stichtingen en verenigingen, waaronder voetbalclub KSD-Marine uit Den Haag, gingen je al voor!

Voor het organiseren van een inzameldag kan je per e-mail contact met ons opnemen via info@geefjemobiel.nl.
Volg ons op Twitter @geefjemobiel